Tupla Cup-turnauksesta hopeaa B-pojille
Julkaistu: 21.09.2020 00.00

B-pojat kävivät kauden aluksi pelaamassa Tupla Cup 2020 -turnauksessa apujoukkojen kera. Joukkueella on uusi päävalmentaja Noora Kuisma ja apujoukkoja tarvittiin, kun omia poikia on sen verran vähän. Pelaajissa oli sellaisia poikia, jotka eivät ole toisiaan koskaan aiemmin nähneet. Nämä seikat huomioon ottaen turnauspelit menivät todella hienosti ja lopputulokseen voi olla tyytyväinen.

Ensimmäisessä ottelussa SCH sai vastaansa Korskan B-pojat Korsosta. SCH ei ollut näillä kentällisillä pelannut aiemmin, joten ensimmäiset vaihdot menivät paikkoja hakiessa. Korskan avauspeli oli todella hidasta, mutta alussa ei haluttu lähteä yltiöpäisesti karvaamaan. Maalihanat avasi lopulta SCH:n Juuso Pirinen noin viiden minuutin kohdalla, kun napakka veto upposi verkon perukoille laitanousun päätteeksi. Toinen maali saatiin vähän ennen erän loppua, kun Jakob Pudas karvasi ovelasti pallon pois Korskan hitaalta pakilta ja tarjosi namupaikan Eero Aittokalliolle. Aittokallio upotti pallon näyttävästi yläkulmaan.

Toisessa erässä SCH meni menojaan. Heti ensi minuutilla Arttu Mäkinen huudatti yleisöä tehden komean ilmaveivimaalin Atte Kiljusen syötöstä. Seuraava vaihto oli sitten SCH:lta huono ja palloa ei tahdottu saada haltuun. Lopulta Korska pääsi survomaan pallon maalin, siirretyn rangaistuksen aikana. Tämän jälkeen tahtipuikkoa heilutti Pirinen, Mäkinen ja Kiljunen, luvut olivat hetkessä 8-1 SCH:lle. Jimi Pirttilahti lisäsi SCH:n johtoa vielä maalilla tarkalla tolpan kautta sisään kimmonneella vedollaan. Viimeisen maalin teki kuitenkin Korska, kun SCH:n miesvartiointi petti. SCH:lle selvä 9-2 voitto.

Seuraavassa pelissä kohdattiin lähinnä Losb:n pelaajista koostunut SB Raivolämäri. Alussa SCH:lla oli käynnistymisvaikeuksia liikkuvaa ja pallotaitavaa Raivolämäriä vastaan. He iskivätkin kaksi maalia ensimmäisen viiden minuutin aikana. Peliin päästiin kuitenkin mukaan kun Raivolämärin #22 otti rangaistuksen työnnettyään liukasliikkeisen SCH:n Petteri Strömbergin kumoon. Jäähypenkillä mies ei kauaa ehtinyt istumaan kun SCH:n avausmaali pysäytti kellot ajassa 6:16. Pudas oli syöttävinään Piriselle, mutta sivalsikin poikkisyötön kentän toisella puolella olleelle Mäkiselle, jolla oli helppo työ pistää pallo pömpeliin.

Toiseen erään lähdettiin hakemaan kavennusta. Se onnistuikin noin kuuden minuutin kohdalla, kun Mäkinen laukoi keskeltä numerot tasoihin. Syöttäjänä jälleen Pudas. Toinen erä oli pitkälti SCH:n hallintaa, mutta maaleja ei tahtonut millään tulla. Toisaalta Raivolämäri sai johtomaalin tehtyä hiukan onnekkaasti, kun pallo pomppi SCH:n maalin takaa sen edustalle rynnänneelle #2:lle. SCH ei tästä hätkähtänyt, vaan loisto-ottelun pelannut Pudas tasoitti pelin tarkalla kiertovedolla vain 30s ennen pelin päättymistä. Voittomaalia haettiin vielä vimmatusti, mutta taululle jäivät tasanumerot 3-3.

Kolmannessa pelissä panoksena oli finaalipaikka ja vastaan asettui Kevyet Karvaajat. SCH hallitsi selvästi peliä Karvaajien keskittyessä lähinnä vastahyökkäyksiin. Avausmaali nähtiin 2 kahden minuutin kohdalla, kun Pirinen pisti pallon verkkoon tarkalla vedollaan. Karvaajat tulivat ajoittain kovaa päälle ja Pirinen taklattiin erän loppupuolella kumoon todella törkeällä tavalla. Onneksi vammoilta vältyttiin ja mies itse viimeisteli 2-0 maalin rangaistuksen aikana.

Toisessa erässä peli kääntyi yllättäen, kun Karvaajat onnistuivat saamaan avausmaalin pallonriiston seurauksena ja tasoittivat heti perään suoraan aloituksen jälkeen. Pirinen oli kuitenkin päättänyt mennä finaaliin ja kuittasi hattutempullaan SCH:n taas kuskin paikalle muutama minuutti myöhemmin. Seuraavaksi esiin astui SCH:n maalivahti Jasper Järvinen, joka onnistui torjumaan lähes varmalta näyttäneen tasoitusmaalin. Järvinen oli jo maissa, mutta sai kuin ihmeen kaupalla kätensä Karvaajien vedon tielle. Vielä minuutti ennen loppua Pudas veti kudin maalille, josta Mäkinen onnistui neppaamaan pallon sisään. Loppuluvut 4-2 SCH:lle ja lohkovoitto takasivat tien finaaliin.

Finaalissa vastaan tuli jo saman päivän aikana kohdattu SB Raivolämäri. Peli lähti huonosti liikkeelle, kun Raivolämäri onnistui upottamaan pallon sisään jo ensimmäisessä vaihdossa. Tämän jälkeen SCH sai otetta pelistä ja erän puolivälissä Aleksi Karttunen onnistui tasoittamaan hyvältä paikalta. Syötön tarjoili Kiljunen. Muutama minuutti tästä ja Pirinen onnistui vetämään pallon sisään pienestä maskista. Syöttäjänä tälllä kertaa Leo Sokka. Erän loppupuolella pelattiin tasavajaalla 4vs4, mutta maaleja ei tässä erässä enää nähty. Tauolle mentiin siis SCH:n 2-1 johdossa.

Seuraava erä jatkui SCH:n kannalta loistavasti, kun Jooa Rissanen oli kärppänä paikalla ja sai tuikattua laidan kautta pompanneen Kiljusen ”syötön” sisään. Mäkinen lisäsi johdon jo 4-1:een erän puolivälissä Pudaksen syötöstä. Peli näytti jo selvältä, mutta toisin kävi. Vastustaja sisuuntui ja SCH passivoitui. Merkkausvirheen päätteeksi SB Raivolämärin pakki pääsi kaventamaan, kun kukaan ei mennyt vedon tielle. Mustan kolmeminuuttisen aikana vastustaja teki kaikkiaan kolme maalia, jotka olivat lähes identtisiä. Tämän jälkeen pelattiin tarkkaa peliä SCH:n hienoisesti hallitessa. Tällä kertaa vastustajalla oli myös onnea, kun voittomaali pomppasi SCH:n puolustajan mailasta vastaan tulleen maalivahti Järvisen yli. Lopussa yritettiin kavennusta ilman maalivahtia, mutta Raivolämäri puolusti sinnikkäästi ja ansaitsi voittonsa.

Turnauksessa pelasivat #1 Jasper Järvinen, #2 Jooa Rissanen, #9 Petteri Strömberg, #10 Eero Aittokallio, #11 Juuso Pirinen, #12 Leo Sokka, #14 Eero Vattulainen, #27 Arttu Mäkinen, #29 Jimi Pirttilahti, #33 Oskari Jussila, #34 Arttu Karpinski, #64 Aleksi Karttunen, #91 Atte Kiljunen, #97 Jakob Pudas.

Päävalmentajana turnauksessa oli Noora Kuisma, valmentajina Harry Virtanen ja Mika Vattulainen ja huoltajana Riitta Karpinski.

Arttu Mäkinen voitti pistepörssin 8 pisteellä (7+1) ja Juuso Pirinen oli toinen myös 8 pisteellä (6+2).