SCH:n P-15 joukkue salibandyn valtakunnallisen sarjan lopputurnauksessa
Julkaistu: 06.04.2022 00.00

SCH:n pojat pelasivat kevätkauden P15 valtakunnan jatkosarjaa ja selvittivät tiensä lopputurnaukseen Lahdessa. Tässä kuuden joukkueen lopputurnauksessa joukkue sijoittui kolmanneksi. Tämä tarkoittaa SCH:n juniorityölle hienoa meriittiä lajin suurseurojen joukossa. Pojat voivat laskea itsensä viidentoista joukkoon ikäluokassaan.

Ensimmäisessä pelissä kaatui FBC Turku lukemin 6-3. SCH hankkiutui 3-0 johtoon, eikä vähän passiivisesti karvannut Turku päässyt enää uhkaamaan. Pelin merkkitapaus oli kuukausien toipilaskauden jälkeen mukaan saatu Atte Matikainen. Tutkapari Matikainen – Aleksi Pekaristo juonikin kolme maalia ja Oskari Kiiski kaksi.

Lohkon voitto varmistui 3-0 voitolla Classicin -08 joukkueessta. Edellisen kohtaamisen tappiosta oli opittu ja puolustus tukki maalintekosektorin tehokkaasti. Kun maalissa Daniel Tsutsunen pelasi nollapelin, tuuleteltiin välieräpaikkaa. Pekaristo , Aleksi Huhtakangas ja Kiiski jatkoivat maalitehtailua edellisen ottelun tapaan. -09 ikäluokan Lukas Herttuainen syötti avausmaalin.

Seuraavana päivänä välierässä tuli vastaan toisen lohkon kakkonen, Pelicans SB. Joukkueet ovat aiemminkin pelanneet tasaisesti, ja niin kävi tälläkin kertaa. Alussa hyvinkääläiset olivat tahmeita ja päästivät Pelicansin jo 0-3 karkumatkalle. Huhtakangas aloitti takaa-ajon, ja kun Tatu Niemi ja Matikainen iskivät maalin, oli tilanne tasan kahden erän jälkeen. Pelicans nousi kolmannessa erässä johtoon, mutta Pekaristo kuittasi. Peliaikaa oli alle kaksi minuuttia, kun Pelicans sai ylivoiman, eikä jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Lahtelaiset menivät finaaliin 5-4 voitolla.

Kausi sai arvoisensa päätöksen, kun pronssipelissä kaatui uudelleen kohdattu FBC Turku, tällä kertaa 5-3. Pekaristo – Matikainen Show jatkui, ja kun ykkösketjun kolmas lenkki Rasmus Siitari teki perään 4-1 ja Kiiski 5-1, ei turkulaisten kahden viimeisen maalin uhkailu enää haitannut, vaan pronssimitalit pujotettiin SCH:n poikien kaulaan.

Joukkueen valmentaja Matti Siitari kehui turnauksessa joukkueen yhteishenkeä, viisikkopeliä, maalivahtipeliä ja pelirohkeutta.

Mainittujen lisäksi joukkueessa pelasivat: Mikael Hautala, Niklas Herttuainen, Onni Kaukonen, Topias Kilponen, Kasper Kouki, Tatu Meltola(-09) ja Miro Numminen ( C ).

Joukkueenjohtajana Erjaleena Nurmi ja huoltajana Tomi Matikainen.