Mites pelataan, jos taas pelataan?
Julkaistu: 25.01.2022 00.00

Mites pelataan, jos taas pelataan?

Miesten edustuksen pelit ovat olleet tauolla jo pari kuukautta. Viimeinen peli pelattiin 27.11 vieraissa ToTe:a vastaan. Sen jälkeen on peruttu viisi peliä ja lisää tulee ainakin kaksi ottelua. Näillä tiedoilla sarjaa päästäisiin jatkamaan 12.2 vieraissa M-Team:ä vastaan. Viisi ottelua on kalenteriin merkitty tässä vaiheessa pelattavaksi ja nämä peruuntuneet seitsemän pitää vielä sopia erikseen.

Mites sitten nämä seitsemän mahdutetaan kalenteriin. Alun perin sarja piti olla pelattu 19.3 mennessä. Jos tässä aikataulussa mentäisiin tarkoittaa se kuudessa viikossa 13:sta peliä. Ei oikeen kuulosta mahdolliselta. Liitto onkin tehnyt linjauksen, että tätä kautta voidaan jatkaa 31.5 asti. Oletetaan kuitenkin, että tuohon takarajaan mennessä pitää olla pelattuna mahdolliset karsinnat, ketkä sinne sitten pääsee. Karsinnat ovat paras kolmesta eli siihen pitää varata kaksi viikonloppua pelaamiseen ja jonkin aikaa aikataulujen sovittamiseen. Eli käytännössä sarja pitäisi saada päätökseen huhtikuun loppuun mennessä. Tämä tuo sen 10 viikkoa lisää. Kuulostaa helpolta, kun tähän pitää saada mahtumaan nuo 7 rästipeliä. Mutta mutta. Jos miettii edaria niin näistä 7 rästipelistä on kotona 5. Martissa on samaan aikaan myös muiden lajien rästiotteluita, jos varattuja koko viikonlopun tapahtumia niin ahdasta tulee. Pelkästään toukokuussa on kaksi viikonloppua täysin varattu eli mahdollisia karsintoja ei ainakaan näinä viikonloppuina Hyvinkäällä pelata. Aina on tosin mahdollista pelata viikolla mutta ei voita vapaita iltoja ihan hirveästi ole.

Eikä tämä on ole vain edarin ongelma. Ehkä vielä vähemmän kuin muilla. Ei noita vapaita halleja varmaan keväällä hirveästi ole, kun kaikkien sarjojen Etelä-Suomen rästipelit pelataan muutamassa viikonlopussa.

Joka tapauksessa, jos nyt päästäisiin jatkamaan pelejä nykyisen suunnitelman mukaan eikä lisää pelejä peruuteta niin homma saataisiin varmaan maaliin ihan kunnialla kevääseen mennessä. Mutta jos rajoituksia jatketaan vielä muutamalla viikolla, niin tilanne menee tosiaan hankalaksi. Ei vaan aika riitä pelata kaikkia pelejä varsinkin, kun puhutaan harrastesarjasta. Sitten on vielä hyvä tilaisuus ottaa olosuhteet mukaan tähän juttuun. Martti on loistava paikka pelata ja harvalla joukkueella on vastaavat olosuhteet, kun huomioi kentän koon, katsomot, pukukopit, parkkipaikat, pahan kahvin, kaupan…. Mutta sitten on tämä matto asia. Ollaan kiitollisia, että semmoinen meillä on kaupungin puolesta koska muuten ei pelattaisi yhtään edarin peliä Hyvinkäällä. Mutta siirtomaton laitto ja poisto vie sen 2 tuntia. Eli tämän verran joudumme varaamaan lisää aikaa pelivuorolle. Peli ei siis mahdu ihan joka rakoon. Ennen riitti, että varasi tunnin lämmittelyyn/kaukalon laittoon, kaks tuntia peliin. Nyt tämä vie sen viisi tuntia. Samassa ajassa pelataan lähes kaksi koripallo peliä. Eikä tämä missään nimessä ole kritiikkiä koripalloa kohtaan eli siitä on turha Jonnejen ja Jannujen vieraskirjaan kirjoittaa.

Seuran uusimmat