Miehet, MIESTEN 2-DIVISIOONA

HIFK - SCH   5 - 2

Campo Center Vantaa

Perjantai ja 13. päivä... 5 - 2 tappio Hesan Kungseille

Pakko myöntää, olin taas kerran totaalisen väärässä. HIFK teki täysin oikein kieltäessään ottelun striimauksen, tämä taustojen huippuunsa viritetty spektaakkeli piti kokea paikanpäällä. Olihan paikanpääle saapunut sarjan kärkikamppailua seuraamaan kolmisenkymmentä katsojaa, joista oisko 8 ollut SCH:n kannattajia.

Kuva valehtelee hieman, sillä sivukatsomossa taisi olla 4 - 5 katsojaa, mm. poikansa peliä seuraamaan saapunut Vesa Pirinen.

Michael Buffer imitaatiota yrittänyt kuuluttaja suorastaan villitsi yleisön. Kyllä tuli ikävä meidän omaa S (tauko) CH dj:tä, joka hoitaa kuulutukset tyylikkäästi.

Ottelussa HIFK oli prempi, SCH oli liikkeellä vajaalla miehistöllä ja hekin hieman kässäri päällä. Oikein mikään ei onnistunut niin kuin kauden mittaan on ollut tapana onnistua. Ns. varmoistakaan paikoista ei onnistuttu ja ehkä hieman liian pehmeästi pelattiin. Tämän vahvistaa sekin ettei hyvin viheltänyt tuomarikaksikko Kalle Hietanen ja Mikael Lehtonen tuominneet yhtään rangaistusta. Tosin valmentaja Matti Kaipio pääsi hieman ihon alle, sillä joutuipa tuomari hiljentämään Matin pienen "uhittelun" päätteeksi.

Koska seurasin ottelun "ulkopuolista" loistoa, joudun kopioimaan otteluraportin suoraan joukkueen Facebook rapsasta, tästä se alkaa:

HIFK vie kärkiottelusta hieman nimekkäämmillä pelaajilla voiton. Ennakko odotuksista poiketen edarin kokoonpano kaventui perjantaina Hakulisen ja Siijärven viime hetken lenssun takia ja joukkue lähti tärkeään otteluun kovin kapealla rosterilla.

Kapealla rosterilla nimekästä joukkuetta vastaan taktiikka oli vähemmän yllättäen keskittyminen tiiviiseen puolustamiseen. Ottelu alkoikin erittäin vahvalla kotijoukkueen pyörityksellä ja edari lähinnä näytti katselevan tyylikästä pyöritystä. Tämän seurauksena kotijoukkue paineli 2-0 johtoon. Pelin hallinasta kertoo pallon hallinta 2-0 tilanteeseen asti SCH seitsemän sekunttia ja loput HIFK. Olisi kiva sanoa, että värikynää laittettu aikoihin, mutta ei.

Ajassa 9.03 Pousi toi edarin peliin mukaan onnistumalla kaventamaan pelin Tikan upeasta syötöstä. Erän kuva oli kuitenkin hyvin selvä HIFK pitää palloa ja SCH iskee vastaan. Erän lopulla muuan Strömsten lisäsi johdon 3-1 ja näistä luvuista erätauolle. Erä oli todella vaikea edarille, mutta ykkös sektorin maalipaikat oli vierailijoiden hallintaa.

Toinen erä oli jo tasaisempaa pelaamista HIFKin hallitessa, mutta edari oli päässyt peliin paremmin mukaan. Tämänkin erän maalipaikat voitettiin, mutta ei tehtyjä maaleja. Erä 1-0 kotijengille.

Kolmas erä ja peli tasoittui vielä lisää. Pelistä yli puolet pelannut HIFKin ykkönen rupesi ilmeisesti väsymään, kun harhasyöttöjä rupesi tulemaan. Edarin Kalteva heittikin kääntö rannarilla pallon maaliin Leinon hyvästä syötöstä keskeltä hyökkäysaluetta. Peli näytti kääntyvän henkisesti edarille, kunnes Aaltonen katkaisi viimeisen yrityksen laittamalla lukemat 5-2. Tämän jälkeen ei saatu enää kunnon takaa ajoa vaan HIFK hallitsi palloa.

Peli oli vaikea ja raskas, mutta valmentaja Kaipion sanoin peli oli voitettavissa. Valitettavasti tänään ei ollu paras päivä ja paikoista ei saatu sisään. Pallo tuntui pomppivan aina kotijoukkueelle suotuisasti ja Rikka epävarman näköisesti torjuen torjui kuitenkin muutaman game saverin joilla käytännössä ratkaisi pelin.

Pelin hienoin torjunta nähtiin kuitenkin Kikeltä kolmannessa erässä. Torjunta videolla. Kuvakulma ei valitettavasti anna kuvaa kuinka tyhjä maali oli mistä sai kuitenkin kädellä torjuttua laukauksen. Todella huikea venytys!

Live striimii ei saatu HIFK puolesta pitää joten kuvaus löytyy erittäin jälkikäteen julkaistuna.

Edari seuraavan kerran tulessa kotona 21.11 kello 17.00, kun vastaan tulee Raasepori. Tervetuloa paikalle katsomaan miten kotitaika pitää!

#Oxdog #Stadium

Olipas se pitkä.... jollain on ollut tylsä ilta

Tilastot
HIFK

5 - 2

3 - 11 - 01 - 1
3'MaaliVastustajan pelaaja
6'MaaliVastustajan pelaaja
9'MaaliPousi Ville
9'MaalisyöttöTikka Aleksi
19'MaaliVastustajan pelaaja
26'MaaliVastustajan pelaaja
46'MaaliKalteva Toni
46'MaalisyöttöLeino Johannes
54'MaaliVastustajan pelaaja