Miesten edustukselle kauden ensimmäinen tappio sarjassa
Julkaistu: 03.11.2021 00.00

M-Team United oli tyly vieras ja vei täyden potin mukanaan keskiviikko illan pelistä. Smurffit pystyivät pelaamaan samalla tasolla läpi ottelun ja käyttämään kotijoukkueen virheet hyödyksi kovalla prosentilla. Kolmannessa erässä tuntui että Smurffien jalka rupesi painamaan mutta silti taso pysyi samalla tasolla. Ansaitusti siis pisteet vieraille.

Ensimmäinen erä meni 1-3 vieraille. Vieraat tulivat ehkä jopa hieman yllättäen kovalla karvauksella peliin. SCH ei päässyt missään vaiheessa ensimmäisessä erässä peliin mukaan vaan olivat koko ajan askeleen perässä. Terävyys puuttui joka osa-alueelta. Kotijoukkueen ainokaisen teki Aleksi Tikka Toni Kaltevan syötöstä.

Toiseen erään kotijoukkue tuli uudella asenteella. Reilun kuuden minuutin jälkeen taululla oli tasalukemat Johannes Leinon ja Miro Sepän tehdessä. Syötöt näihin maaleihin merkattiin Ville Pousille ja Joel Vallinkoskelle. Erän loppupuolella molemmat joukkueet tekivät vielä yhden ja näin toiselle tauolle tasalukemin 4-4. SCH.n neljännen maalin teki Kalteva Pousin syötöstä.

Kolmannesta erästä odotettiin mielenkiintoista taistelua. Kaksi erää oli kauden fyysisintä peliä eikä tuomarit puuttuneet oikein mihinkään rikkeisiin. Vaikka ehkä olisi pitänyt. Vieraat pääsivät erän puolivälin jälkeen jälleen kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen tuomarit päätti antaa Pousille punaisen ja tätä myöten istuntoa tuli kotijoukkueelle 5 minuuttia. Hienosti kuitenkin taisteltiin vajaalla ja päästiin kaventamaan paalinpäähän Pasi Leinon tehdessä Atte Siilinjärven syötöstä. Kauaa ei kuitenkaan keritty tästä iloitsemaan, kun jo seuraavassa vaihdossa vieraat menivät taas kahden maalin johtoon. SCH sai vielä erän loppupuolella rangaistuslaukauksen, kun Pasi Leinoa rikottiin maalintekotilanteessa. Leino ei jättänyt tilannetta käyttämättä ja päästiin vielä maalinpäähän. Lopussa yritettiin ilman maalivahti hakea vielä tasoitusta, mutta pisteet lähtivät vieraiden matkaan ansaitusti.

Tällä kertaa tuomarikaksikko ei ollut kylläkään sillä tasolla mitä näin kovatempoinen peli olisi vaatinut. Kahteen erään ei vihelletä mitään ja kolmannessa taas linja muuttui. Toki ne mitä vihellettiin, olivat täysin oikein. Se mitä jätettiin puolin ja toisin viheltämättä ei mennyt oikein. Myös pilliin pitäisi puhaltaa eikä vain hieman hönkäistä. Tällöin jää ennemmin semmoinen mielikuva, että pyydetään anteeksi olemassaoloa kuin että näytettäisiin että ollaan oikeasti vihellyksen takana. Mutta tähän ei missään nimessä ottelu ratkennut.

Nyt päästään lepäämään ja nuolemaan haavoja lähes viikoksi. Seuraava koitos on sitten astetta mielenkiintoisempi. Tiistaina 9.11 Martin halliin saapuu vieraaksi Ervi Suomen Cupin 6 kierroksella. Tällöin siis katsomo täyteen.