SCH mukana luomassa Hyvinkään urheiluseurojen yhteisiä pelisääntöjä
5.11.2019 21:51 Uutisointi / Pääsivusto

Hyvinkään urheiluseurat julkaisivat yhteiset eettiset pelisäännöt

Hyvinkään kaupungin edustajia kokoontui Hyvinkään urheiluseurojen kanssa seminaariin Hyvinkäänsaliin, jossa julkaistiin seurojen yhdessä luomat "Hyvinkääläisten urheiluseurojen eettiset pelisäännöt". Osallistuvat seurat sitoutuvat noudattamaan pelisääntöjen suuntaviivoja, joiden tavoitteena on luoda kaikille hyvä ja turvallinen ympäristö harrastaa, parantaa seurayhteistyötä ja varautua myös vastaan tuleviin vaikeisiinkin tilanteisiin. Yhteistyö mahdollistaa tiedon ja työkalujen jakamisen seurojen kesken, jotta pyörää ei kenenkään tarvitsisi keksiä uudestaan. Meneillään oleva yhteistyö on historiallisesti merkittävä, ainutlaatuinen symbioosi monia eri lajeja edustavien yhdistysten kesken. Tämän laajuista seurayhteistyötä ei Suomessa ole nähty missään, mutta perustajaseurojen toiveena on että ilmiö kasvaa ja kehittyy, ja luo pohjaa vastaavanlaiselle toiminnalle myös valtakunnallisesti.

Hyvinkääläisten urheiluseurojen Eettiset pelisäännöt:

  1. Tunnemme vastuumme seuratoimijana ja työnantajana
  2. Toimintaamme ohjaa yhdessä sovitut pelisäännöt
  3. Rakennamme ja noudatamme yhdessä ”Reiluseura” -periaateita
  4. Tunnemme vastuumme sekä eettisesti että urheilullisesti lasten ja nuorten seuratoiminnassa
  5. Toteutamme avointa ja viestintäsuunnitelman mukaista tiedottamista

Seuramme toimintaohjeiden päivitys on jo aloitettu. Päivityksen ensimmäisenä askeleena on selkiyttää ja ajantasaistaa olemassa olevaa vanhentunutta ja sekavaa toimintaohjetta, sekä tuoda rinnalle tarvittavat yhteiset asiakirjapohjat. Seura tulee järjestämään koulutuksia, joiden on tarkoitus sekä tukea että kehittää seuramme toimihenkilöitä ja myös muita toiminnassamme mukana olevia, jotta seuralla sekä sen joukkueilla olisi parhaat mahdolliset eväät toimia nykyaikaisessa kiireisessä ja muuttuvassa ympäristössä.

Suuri kiitos kaikille mukana oleville yhdistyksille sekä Hyvinkään kaupungille! Yhdessä olemme saaneet luotua jotain merkittävää, joka tulee näyttämään suuntaa rakkaan kaupunkimme yhdistystoiminnalle.

Jani Ahola
Puheenjohtaja
Sport Club Hyvinkää ry


Perustajaseurat:
Hyvinkään Palloseura (HyPS), Hyvinkään Tahko (Tahko ry & Tahko Pesis Oy), Sport Club Hyvinkää (SCH), Hyvinkään voimistelu ja liikunta (HyVoLi), Hyvinkään Seudun urheilijat (HSU), Hyvinkään Ringette ry ja Hyvinkään Jää-Ahmat ry, Cone Basket ry   
Lisää uutisia
Sport Club Hyvinkää
«  Kesäkuu   »
Kategoriat