Lauantai illan ajatelmia
Julkaistu: 22.10.2022 00.00

Kaunis lauantai päivä. Toisilla tiedossa pihahommia, toisilla syysloman lopetushommia ja toiset vaan lataavat akkujaan. Ja sitten otteluun. Edari taisteli itselleen hienot pisteet tänään Hatsinalta kotiareenalla Martissa. Täysiä pisteitä ei kukaan ole tänä vuonna pystynyt viemään SCH:lta Martista. Tarjolla on ollut 9 pistettä, joista edari on kairannut itselleen 8.

Ottelun alku oli aika SCH painotteita. Kotijoukkue piti palloa eikä vastustaja koskenut montaakaan kertaa palloon ekan kympin aikana. Ekaa maalia saatiin odotella kuitenkin reilulle 15 minuutille kun Janne Vallioniemi näytti mitä uusilla kengillä saa aikaiseksi. Ihan eri askeleella oli kaveri tänään. Atte Siilijärven syötöstä peli 1-0. Näillä luvuilla mentiin sitten myös tauolle.

Toinen erä oli kotijoukkueelle vaikea. Tuntui että taannuttiin muutaman sarjaporras alaspäin taidoissa. Ihan liikaa turhia menetyksiä ja omilla laukauksilla tehtiin myös vastustajan veskari hyväksi. Mutta pari maalia saatiin kuitenkin rävellettyä. Ensimmäisenä onnistui Mikko Pasanen ylivoimalla Joel Vallinkosken syötöstä. Erän vikalla minuutilla Aleksi Tiilola vei kotijoukkueen 3-0 johdossa tauolle Pasasen syötöstä.

Kolmanteen erään saatiin sitten kehiin ihan eri kotijoukkue. Ekan minuutin aikana kaksi maalia. Ensin Aleksi Tikka ilman syöttäjiä ja heti perään Pasasen illan toinen ja taas syöttäjänä Vallinkoski. Hatsina sai rikottua maalissa erinomaisesti pelanneen Kieksin nollan viis minuuttia ennen loppua. Vikalla vitosella muokattiin hiukan myös kentällisiä ja Tommi Malinen sekä Saku Iso-Liuska päästettiin irti. Hienosti kaverit suoriutuivat, vaikka ekat 55 minuuttia oli syöty tuppea. Hatsina yritti kovasti kaventaa erän lopussa kuudella mutta kotijoukkue söi palloa urakalla ja tehtaili vielä lopussa kolme näyttävää maalia. Ensimmäisen teki Vallinkoski Juvosen syötöstä. Toisen Vallioniemi Tikan syötöstä. Vikan teki neljän pisteen mies Pasanen Kaltevan syötöstä.

Peli siis kotijoukkueelle 8-1. Ailahteleva peli mutta pystyttiin parantamaan loppua kohti eikä missään vaiheessa ollut oikeata hätää pelin suhteen. Kolmannessa erässä sattui pari harmittamaan loukkaantumista vieraiden pelureille pelitilanteissa. Toivotaan ettei kummallekaan käynyt pahemmin ja pelit jatkuvat normaalisti seuraavissa peleissä. Yleisöä oli saapunut erittäin hyvin paikalle eli 171 henkilöä ja kyllä sieltä alkoi hiukan kuulua myös kannustusta. Kotijoukkue ja varmasti myös vierasjoukkue kiittää tästä.

Ensi viikonloppuna ollaankin sitten kaukomatkailun parissa kun lähdetään Lahtisen henkiseen kotikaupunkiin eli Poriin. Jälleen uusi tuttavuus. Odotettavissa varmasti kova peli ja molemmat taistelevat jaettavista pisteistä. Siitä sitten viikolla enemmän.