SCH:n miesten edustuksen pelit jatkuvat Hyvinkäällä
12.9.2020 16:22 Uutisointi / Pääsivusto

Martinsaliin siirtomatto

Salibandyliiton kilpailuvaliokunnan SCH:n pelialustaa koskeva poikkeuslupahakemuksen hylkäävä päätös aloitti kokousten ja neuvotteluiden sarjan, joka on nyt saatu pääosin päätökseen. Ongelmia oli ratkaisemassa edustajia Sport Club Hyvinkää ry:ltä, Hyvinkään kaupungilta, salibandyliitolta sekä Rentto oy:ltä.

Keskiviikkona 19.8 Hyvinkään kaupungintalolla käydyssä kokouksessa oli paikalla kaikki osapuolet. Tämä olikin erinomainen kokous, jossa selkeästi nousi esiin yhteinen tahto löytää ratkaisut.

Kävimme läpi Rentto oy:n hallihanketta. Rentton monitoimihalli voisi palvella hyvinkääläisiä urheiluseuroja hienosti. Salibandyliiton edustajatkin kiinnostuivat suunnitelmista, luvaten vuosien kokemuksensa eri halliprojekteista myös Rentton hankkeeseen. Monitoimihalli voi olla ratkaisu tulevaisuudessa, mutta hetkessä ei hallia rakenneta. Salibandyliitto ja SCH jatkavat keskusteluita yhdessä Rentton sekä Hyvinkään kaupungin kanssa hallin mahdollisuuksista.

Tähän hetkeen sopivia vaihtoehtoja oli kolme; poikkeuslupapäätöksen muuttaminen, siirtomatto Martinhalliin tai pelaaminen ulkopaikkakunnilla. Selvää oli, että menetettävää olisi paljon ja ratkaisut pitäisi löytää nopeasti, olimmehan jatkoajalla otteluilmoittautumisten suhteen.

Kotipelien pelaamista ulkopaikkakunnilla miesten edustusjoukkue ei olisi kestänyt. Evakossa pelaaminen ei ole salibandyrintamalla uusi asia, mutta tällä aikataululla siihen valmistautuminen olisi ollut mahdotonta. Ratkaisu olisi tarkoittanut sponsorirahan katoamista, sekä sen myötä valmennuksen menettämistä. Valmennuksen puuttuminen olisi vaikuttanut pelaajien halukkuuteen osallistua joukkueen toimintaan.

Poikkeusluvan saaminen olisi ollut monessa mielessä helpoin vaihtoehto. Poikkeuslupaa koskevan hylkäävän päätöksen oli tehnyt salibandyseurojen luottamushenkilöistä koostuva kilpailuvaliokunta, eivätkä tähän ratkaisuun salibandyliiton virkamiehet voineet vaikuttaa.

Viimeiseksi vaihtoehdoksi jäi siirtomaton hankinta tai vuokraaminen. Tässä korostui Hyvinkään kaupungin rooli tilojen omistajana. Selvitimme sekä mattohankinnan että vuokraamisen mahdollisuudet ja lopulta parhaana vaihtoehtona pidettiin vuokrattavaa siirtomattoa. Kaupungin edustajien ripeän toiminnan ansiosta siirrettävän urheilualustan vuokraaminen sekä käyttö tuli mahdolliseksi, jonka lisäksi salibandyliitto tarjoaa asennuskoulutuksen. Vaihtoehtoja käytiin läpi useita, mutta vapaata vuokrattavaa mattoa ei ollut helppo löytää. Hetkittäin tilanne näyttikin jo ratkenneen, kun vastaan tuli taas uusi odottamaton ongelma.

Vapaiden siirtomattojen osalta nousi seinä vastaan. Maahantuojalla oli varastossa yksi uusi salibandymatto, mutta investointi olisi ollut liian suuri seuran tai kaupungin maksettavaksi. Esitimme Hyvinkään kaupungille ja Renttolle yhteistyötä, jossa yhtiö hankkisi pelialustan, jonka Hyvinkään kaupunki vuokraisi. Rentton johtokunta sekä kaupungin edustajat hyväksyivät esityksen. Investointi oli merkittävä kädenojennus sekä osoitus yhtiön kiinnostuksesta seuraamme kohtaan myös suunnitellussa monitoimihallihankkeessa.

Seuramme vastuulle jäi mattorullien liikuttamiseen ja kiinnittämiseen liittyvä työ, kalusto ja tarvikkeet, joiden hankintaan ei ole budjetissa varauduttu. Kalustokulu on suunnilleen 1500 euroa, tämän lisäksi maton teippauskulut kauden aikana ovat noin 1000 euroa. Renttolta saimme luvan myydä tukijoillemme pelialustasta mainostilaa, joista saatavien tulojen avulla voisimme kattaa materiaalikustannuksia.

Suuri kiitos kaikille osallistuneille positiivisesta asenteesta ja huimasta venymisestä! Salibandyn pelaaminen Hyvinkäällä jatkuu edelleen. Asioiden selvittely tapahtui nopealla aikataululla muiden töiden lomassa. Tämä oli ponnistus, joka ei olisi ollut mahdollinen ilman rakentavaa keskustelua ja yhteistä halua olosuhdeongelman ratkaisemiseksi.

Jani Ahola
Puheenjohtaja
Sport Club Hyvinkää ry
040 779 4471
jani.ahola@sch.fi

   
Lisää uutisia
Sport Club Hyvinkää
«  Marraskuu   »
Kategoriat