SCH:n puheenjohtaja huolissaan Hyvinkääläisten salibandyn harrastamisen mahdollisuuksista
12.8.2020 9:39 Uutisointi / Pääsivusto

Olosuhteet estävät miesten edustuksen pelit Hyvinkäällä?

SCH:n miesten edustuksen salibandy pelejä ei Hyvinkäällä ehkä enää nähdä. Syyt tähän löytyvät sekä salibandyliiton olosuhdevaatimuksista että kotikaupunkimme hitaasta reagoinnista pyyntöihimme.

Salibandyliiton olosuhdemääräyksissä on määriteltynä käytettävä pelialusta eli synteettinen matto. Olemme olleet veitsenterällä jo usean vuoden. Hyvinkäällä ei ole yhtään olosuhdemääräyksiä täysin täyttävää salia. Martinsaliin mahtuu täysikokoinen kaukalo turva-alueineen, mutta alusta on väärä. Vehkojalla on oikea alusta, mutta sali on liian pieni. Miesten edustusjoukkue on tähän saakka saanut pelata Martin parkettialustalla salibandyliitolta anotulla poikkeusluvalla.

Haimme poikkeuslupaa myös tulevalle kaudelle. Tiistaina 11.8. salibandyliiton kilpailuvaliokunta antoi kielteisen päätöksen poikkeuslupa-anomuksellemme. Mitä tämä tarkoittaa meidän kannaltamme? Juniorien sarjat voidaan edelleen pelata Vehkojan koululla, vaikka paikka ei ole optimaalinen, on se kuitenkin junioriturnauksissa käyttökelpoinen. Miesten edustuksen ja B-poikien pelejä ei olosuhdevaatimusten vuoksi voi pelata sielläkään.

Salibandyä harrastaa lähes tuhat hyvinkääläistä, joista noin puolet SCH:ssa. Miksi salibandyharrastajien mahdollisuudet jatkaa lajin parissa heikkenevät vuosi vuodelta? Helpointa olisi syyttää tämänhetkistä kaupungin taloudellista ahdinkoa, mutta ongelmamme ei ole uusi. SCH:n taustat ovat keskustelleet kaupungin kanssa hallihankkeista ja olosuhdeongelmista jo vuosia.

Esitimme alkuvuodesta Hyvinkään Kulttuuri- ja hyvinvointilautakunnalle siirtomaton hankkimista Marttiin ja uuden salibandyhallin rakentamista. Seuramme lupasi avustaa maton kustannuksissa sekä säilömisessä.

Kulttuuri- ja hyvinvointilautakunta hylkäsi mattoesityksemme. Perusteluna oli muun muassa: ”Mattojen purkaminen ja kasaaminen sekä hallissa siirtely aiheuttaisi lakkalattialle ylimääräistä kulumista ja vauriota. Liikuntapalveluiden selvityksen mukaan mattojen purkamiset ja kokoamiset veisivät useita tunteja vuoroajoista ja muovimatto ei sovellu koripallon pelaamiseen. Hyvinkäällä ei ole vastaavaa alustaa ja kenttää koripallolle”.

Yhtä lailla lautakunta hylkäsi esityksemme salibandyhallista. Perusteluna tässä käytettiin jo olemassa olevaa Rentto Oy:n monitoimihallihanketta. Jos Rentton hanke toteutuu, on sillä positiivinen vaikutus Hyvinkään hallikapasiteetin suhteen, mutta ei silti pelasta siitä ahdingosta, jossa nyt olemme.

Mattohanke siis hylättiin, jotta koripallo ei häiriintyisi ja säästettäisiin lattianhoidossa. Salibandylle ei kuitenkaan ole lainkaan lajille soveltuvaa kenttää. Voisiko olla, että hallihankkeet hylätään, jotta Rentton monitoimihalli jäisi ainoaksi vaihtoehdoksi?

Salibandyliiton ja Hyvinkään kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kielteisten päätösten lopulliset seuraukset saattavat olla hyvinkääläisen salibandyn kannalta kohtalokkaita. SCH Miesten edustuksen tulevaisuus ei näytä hyvältä. Nämä ja monet muut viime aikoina tapahtuneet asiat vaikuttavat voimakkaasti salibandyn harrastamiseen kaupungissamme. Ja myös laajemmin; yhdistysten väliseen yhdenvertaisuuteen. Perinteikkäiden seurojen historiat peittävät kaikki uudemmat toimijat varjoihinsa. Milloin joku aidosti kiinnostuisi siitä, miten meillä muilla menee?

Terveisin,

Jani Ahola

Sport Club Hyvinkää ry

040 779 4471

jani.ahola@sch.fi


   
Lisää uutisia
Sport Club Hyvinkää
«  Marraskuu   »
Kategoriat