T14 Falun Floorball Cupissa Ruotsissa
Julkaistu: 27.05.2023 21.08

T14 Falun Floorball Cupissa Ruotsissa

Turnausreissulla Ruotsissa 17.-23.5.2023!

Reilun vuoden odotuksen ja ahkeran varainkeruun jälkeen koitti vihdoin ja viimein se jännittävä päivä, jolloin bussi suuntasi nokkansa kohti Ruotsia ja siellä järjestettävää Falun Floorball Cupia!

SCH:n T14 joukkueesta osallistui 14 tyttöä huoltajineen lähes viikon mittaiselle, ikimuistoiselle, reissulle Ruotsin Faluniin.

Keskiviikko iltana bussikyyti lähti kohti Turun satamaa.

Ensimmäisten kilometrien aikana selvisi, että reissusta on selvästikin tulossa mahtava! Bussin takaosasta kuului musiikkia, naurua, laulua ja hyväntuulista jutustelua. Matkalla pelattiin korttia, piirreltiin, luettiin kirjaa ja koristeltiin aurinkolaseja timanttitarroin.

Laivamatka Turusta Tukholmaan koostui lähinnä illallisesta, lyhyehköistä yöunista sekä aikaisesta aamupalasta.

Matka Tukholmasta Faluniin taittui joukkueen turnausbussilla Gävlen kautta. Kuuluisaa pukkia ei kuitenkaan tällä kertaa näkynyt.

Hotelliin majoittumisen ja lounaan jälkeen oli vuorossa siirtyminen pelipaikalle Lugnet hallille.

Ennen pelejä päätettiin tehdä lähtemätön vaikutus turnaukseen osallistuviin joukkueisiin ja yleisöön. Kannatuslipuin, huudoin ja taputuksin varusteltu huoltajien kunniakuja saatteli pelaajat ulos bussista Käärijän Cha Cha Chan soidessa taustalla ja tyttöjen laulaessa mukana. Jokaiseen peliin saavuttiin samalla kaavalla ja iloisella meiningillä. Keneltäkään ei voinut jäädä huomioimatta hallilla kulkeva musta-punainen, musiikkia kuunteleva, laulava ja naurava, Suomen- ja SCH:n lippuja heiluttava joukko.

Ensimmäisen pelin vastustajaksi saapui Nykvarns, joka pelasi todella fyysistä ja ajoittain jopa vähän rumaa peliä. Loukkaantumisiltakaan ei vältytty ja osittain sen seurauksena joukkueen pakka hajosi hetkellisesti. Tytöt keräsivät itsensä hienosti ja taistelivat upeasti loppuun saakka. Vastustaja vei pisteet lukemin 1-3.

Perjantai oli kahden pelin päivä.

Aamupäivällä tytöt ottivat mittaa IK Standartista vieden pelin selvin 0-6 lukemin.

Illan peliin vastustajaksi saapui, ennalta vahvaksi epäilty, Falunin oma joukkue. Peli oli kohtalaisen tasaista ja siistiä. Kevään aikana treenattuja asioita päästiin muistelemaan ja toteuttamaan kohtalaisen hyvin. Ottelu päättyi lopulta SCH:n voittoon lukemin 1-3.

Lauantaina joukkue teki yhteisen retken Falunin vanhalle kaivosalueelle, sekä hyppyrimäelle. Iltapäivällä oli vuorossa Guide Arenalla pelatut semifinaalit. Tytöt sijoittuvat B lohkon kakkoseksi, joten vastaan saatiin A lohkon ykkönen Telge. Tämä joukkue oli myös todella fyysisesti pelaava. Ottelun puolivälissä näytti tyttöjen kannalta jo todella huonolta. Sitkeän työn tuloksena noustiin 4-1 tappiosta 4-3 tilanteeseen. Peli päättyi lopulta Telgen 5-4 voittoon ja samalla meidän pelien päättymiseen. Tässä pelissä jokainen tyttö taisteli viimeiseen asti ja saadaan kyllä olla ylpeitä mahtavasta taistelusta.

Joukkueen yhteisvoimin oltiin päätetty, että käydään päivällisen jälkeen katsomassa toinen semifinaaliottelu. Vastakkain asettuivat Pöytyän joukkue A lohkosta, sekä B lohkon ykkönen Nykvarns. Pöytyäläiset hävisivät ottelun meidän hurjasta kannustuksesta huolimatta. SCH:n kannustusjoukot saivat näkyvyyttä myös Pöytyän omilla sivuilla, jossa se oli mainittu Pöytyän joukkueen kuudentena kenttäpelaajana.

Sunnuntain finaalissa oli suuren urheilujuhlan tuntua valonheittimien pyöriessä ja musiikin pauhatessa. Nykvarns voitti kultaa ja meidän tyttöjen 'Vi älskar Telge" -laululla kannustama Telge jäi hopealle.

Finaaliin jälkeen oli aika lähteä paluumatkalle. Onneksi turnausreissuun oli sisällytetty myös yksi ylimääräinen päivä, jonka saimme viettää aurinkoisessa Tukholmassa.

Maanantaina oli aika hyvästellä Ruotsi ja lähteä kotimatkalle. Laivalla nautittiin upeista sirkusesityksistä, syötiin buffetissa herkullinen päivällinen sekä tehtiin viimeiset tuliaisostokset. Mieleenpainuvinta taisi kotimatkalla kuitenkin olla karaoken ohessa tapahtunut yllätyspalkitseminen. Koko joukkue sai pokaalin turnauksen positiivisimpana ja kannustavimpana joukkueena. Tämän jälkeen tytöt lauloivat yhdessä monta tutuksi tullutta tsemppauslaulua.

Bussimatka Helsingistä Hyvinkäälle oli lähes kaikkien mielestä aivan liian lyhyt. Osa tytöistä toivoi, että lähdettäisiin heti uudelle reissulle. Tämä varmasti toteutuu jonakin päivänä, mutta ensin on nautittava tulevasta kesästä, laitettava uusi kausi käyntiin syksyllä, sekä aloitettava ahkera varainkeruu.

Turnauksessa päästiin käyttämään treeneissä hiottuja taitoja mm. syvään ja leveälle pelaamista, oman kilpakumppanin pitämistä, tyhjän tilan käyttämistä, sekä mailapainetta. Peleistä opittiin paljon uutta, sekä saatiin eväitä ensi kauden T16 sarjaa varten.

SCH- Nykvarns IF 1-3

IK Standart - SCH 0-6

IBF Falun Ungdom och Barn - SCH 1-3

Telge Skridsko & IBK - SCH 5-4

Joukkueemme tahtoo kiittää sponsoreita ja muita tukijoita tämän matkan mahdollistamisesta! Saatiin unohtumattomia yhteisiä muistoja ja hyvää kokemusta kansainvälisistä peleistä!

Uutta reissua odotellessa!